2010

1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006-2010

Resultat

18-04-28 JC Raceteknik Juniorteams Reiersen och Gustafsson går upp en klass
Idag drar årets crosskartsäsong igång och JC Raceteknik Juniorteam är på plats i Västerås för den första deltävlingen av Svenska Cupen samt Svenska Sprintcupen i crosskart. Både Isak Reiersen och Alex Gustafsson kommer gå upp en klass. Reiersen, 14 år, går från 125cc till 250cc – Gustafsson, 11 år, kommer byta från 85cc till 125cc. Juniorerna kommer under säsongen köra hela Svenska mästerskapet i crosskart, samt några deltävlingar i Svenska Cupen och Sprintcupen. Reiersen gör även ett inhopp i rallycross och kommer köra de två första deltävlingarna i RX Academy.

Isak Reiersen, 250cc:
”Det känns väldigt roligt att få komma igång med crosskarten, speciellt i en ny klass. 250cc är snabbare, och då blir det automatiskt roligare. Eftersom jag haft fullt upp med allt kring RX Academy har vi inte hunnit göra ett ordentligt test, så det ska bli intressant att se hur den nya motorn känns på banan. Jag vill såklart försöka göra så bra ifrån mig som möjligt, men det kommer bli riktigt tufft. Det är många som kört länge i klassen, och det har också kommit in en del nya snabba förare. Men jag ser fram emot utmaningen.”

Alex Gustafsson, 125cc:
”Det ska bli fruktansvärt kul att köra igen och spännande att tävla i 125cc i år. Crosskarten har fungerat bra och jag har lärt mig mycket på testerna, men det finns alltid mer att lära. Mitt mål är att köra så bra jag kan. Men det är många bra förare i den här klassen och många har kört 125cc i flera år, så det kommer bli jäkigt tufft.”

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det blir roligt att grabbarna går upp en klass. Bådas utvecklingskurvor har gått uppåt senaste året och jag är imponerad över deras insatser. Men nu står de inför nya utmaningar. Det är många bra förare i både 125cc och 250cc, så i år kommer vi fokusera på att samla erfarenheter och hitta farten på banan.”

10-04-14 Prova fritt med Crosskart Sverige runt

En nybyggd crosskart ska färdas Sverige runt i sommar. Klubbar tillhörande Svenska Bilsportförbundet kan få låna den för provkörning, och åskådare på SM-tävlingarna kan testa den i pauser.

Crosskart Sverige runt är projektnamnet, och målet är att under en treårs period nå så många nya utövare som möjligt.
- Crosskart är en förhållandevis billig sport, och du får mycket körglädje, säger Håkan Persson, ordförande i Svenska Bilsportförbundets Crosskartutskott.

Släp från Lööve
Släpet som Lööve ställt i ordning ska besöka samtliga SM-tävlingar och en rad mässor.
- På mässorna blir det ingen provkörning, utan där ska vi försöka ge de intresserade tips om vart de kan vända sig för att prova, fortsätter Håkan Persson.
- Det behövs en riktig bana för att få den rätta känslan.

Motor på 125 cc
Motorn från Ren Racing är på 125 cc och alla från tolv år och uppåt kan köra. Företaget GA Lindberg har levererat overaller i alla storlekar, liksom hjälmar, skor och handskar. Aspen tillhandahåller bränsle och Tent Scandinavia AB ser till att allt står skyddat under ett tält. Själva bilen är byggd av POLOJ Craftmanschip AB i Köping. Den har sex växlar och är drevad för cirka 80 km/h.
- Premiärvisningarna har vi klarat av, dels på en ungdomsgård i Arboga och dels på mässan i Jönköping under påsk, säger Håkan Persson

Gratis provkörning
Att provköra är helt kostnadsfritt. Den som sedan önskar gå vidare kan få utbildning på plats som kan leda till licens.
- Förarföreningen ska hjälpa till i tältet och ta hand om alla gäster. Samtidigt får föreningen möjlighet att sälja sina kläder.

Börjar i liten skala
Apropå kläder så har Charden Reklam försett bilsportförbundets profilkläder med Sverige runt-loggan för de som arbetar med projektet.
- Vi börjar i liten skala, men redan nu känns det här stort för oss. Blir utvecklingen som vi hoppas kan det växa ytterligare till nästa år, avslutar Håkan Persson.

Läs mer om projekt Crosskart Sverige runt på www.crosskart.nu
05-12-08
Crosskart SM till Arvika 2006!

Nu är det klart att Crosskart gör Comeback på Westombanan 26 maj, 2006!

V
erksamhetsåret 2006 för Crew Wermland AB börjar klarna. Den första tävlingen för året körs 6:e maj då hela den Svenska Crosskart eliten finns på plats.

Crosskart är en ganska ny motorsport i SM-sammanhang. Senast Crosskart arrangerades på banan var för 16 år sedan! 1989 kördes Nordiskt mästarmöte i Crosskart i Arvika. Sporten var då ganska ny i Sverige och förarna blev smått chockade över den snabba banan.

Motorklubben Team Westom som bl.a. fostrat en svensk Mästare i disciplinen (Anders Martinsson) vann faktiskt ett silver i årets SM genom Mats Huldén. Mats får nu chansen att inleda starkt i 2006 års SM serie då premiärtävlingen körs på hemmabanan.