2022

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu

 


22-12-29 Oliver gillar inte Neuville, FIA nöjd med "hybrid-starten", franskt team sugen på Rally1-Hyundai, Seel siktar på bästa tjejekipage i Dakar, Klara A.hyllas av DirtFish och STCC inleder nytt samarbete!
I Monster Energys podd berättar nu Oliver Solberg om den turbulenta tiden hos Hyundai och konstaterar att Ott Tänak är en toppenkille medan Thierry Neuville verkar vara raka motsatsen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-29 Ekström siktar högt i Dakar: ”Min största utmaning i karriären”
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist kör för seger i Dakar-rallyt, som startar på nyårsafton.
» Läs hela artikeln i SVT
22-12-27 2023 verkar M-Sport mena allvar med WRC2, alla 12 STCC-bilarna är tingade, rallykrocken den 22 april engagerar och Ola blev "Karl-Bertil Jonsson"!
Ingen kan väl utan hålla med om jag säger, att M-Sports WRC2-satsningar nästan alltid varit lite halvhjärtade. Lite konstigt med tanke på hur viktigt det är för folket i Dovenby Hall att kunna visa upp R5/Rally2-framgångar för att sälja ännu fler bilar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-26 Dakarstart på nyårsafton, Mäkinen skrattade åt Solberg, nytt tillskott hos Drive VXO, tunt med anmälningar bara Lima sticker ut och bilsporten rankas högt av "Skånskan"!
Då önskar Motorbloggen god fortsättning och kastar sig rätt in i Off road och Ökenrally som inte riktigt är min grej, men oavsett detta så drar 2023 års Dakarrally i gång på nyårsafton.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-23 Rådström gör Polo-comeback i SM, unge Grahn satsar internationellt med "något äldre" Sundh, Tom K. listad som åtta av alla Rally2/R5-förare, Kuopio utmanar Lima, MSR i slutet av juni, Kvick ny i "RU" och julfavorit i repris!
Helt ärligt, det här såg jag faktiskt inte komma och att bakom ”100 Värmlänning” till Rally Lima dolde sig Dennis Rådström vilket tog mig på sängen. Efter den tunga kraschen i South Swedish Rally 2019 med sin ex. Solberg Polo R5 har det varit tvärtyst kring ”värmlänningen” och hans rallykörande, men igår briserade bomben.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-22 Flodin sikar mot SM-guld i Polo R5, Mikkelsen dementerar M-Sport-rykten, ingen SM-ändring förrän tidigast 2024, SBF tar över Rally SM, vårdad klädsel krävs vid prisutdelning, Yaris Rally2 kommer tidigast 2024, Munster fick grekens budget, Opel-godis och Uppesittarkvällen på G!
En ”hemlighet” jag känt till ett bra tag är nu inte längre någon hemlighet, Patrik Flodin och Göran Bergsten ansluter till GK Door Team Sweden och kommer att köra en av teamets tre Polo R5.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-21 Formel 1-stjärnor klara för Race of Champions: ”Häftigt”
Race of Champions har gjort klart med ytterligare två stora namn. Formel 1-stjärnan Mick Schumacher och den fyrfaldige F1-mästaren Sebastian Vettel kommer att försvara de tyska färgerna.
– Publiken har något riktigt häftigt att se fram emot, säger Tobias Lindfors, vd för Pite Havsbad Group, i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-21 Kruse kör Polo R5 för "Dörr-teamet", Julia T. ny hos GNM, Standard-åkarna kritiska till "nya" SM-reglerna, Mikkelsen kan hamna hos M-Sport medan Greensmith går och rösta på Marcus!
SM-pusslet börjar bli mer eller mindre komplett åtminstone vad gäller de lite tyngre namnen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-20 Rosell kör fullt program i WRC2, smal portgång från WRC2 till WRC, 65 000 kronor för WRC-start i Rally Sweden, J-SM i rally med en enda klass, VÖMK vill utveckla med "Rally 2.0" och SM-comeback för Robin!
I går menade jag att det varit väldigt tyst kring Citroén i samband med WRC2 men som på beställning släpptes nyheten att fransmannen Yohann Rossel gör ett nytt försök att vinna i mina ögon, ”huvudklassen”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-19 15-årige Einar är världsmästaren Kristofferssons däckchef
15-åriga Einar Friberg är en av de tre däckansvariga hos världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson. I jobbet ingår det att organisera vilka däck som ska användas när, mäta slitage och mycket annat.
"Jag kan inte göra del, det får inte bli fel, det är VM, det hänger mycket ansvar i det. Men det har gått bra, det gäller bara att vara lugn och trygg i sig själv", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-12-19 Ingen Loeb i Monte, WRC2 fortsätter att stjäla mitt intresse från dom "stora elefanterna", skånskt deltagande i Arctic, Seel tog historisk seger och Tom K./Andreas J. utsedda till "Årets rallyförare/Co-driver"!
Inte förrän den 9 januari blir ”Entry List” för Rallye Monte Carlo officiell men så mycket har ändå sipprat ut att det ska vara knappt 80 anmälda totalt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-18 Tack för alla "Grattis", Delecour kör Skoda i Monte, Lindholm med influensa hoppas på start i Rally Sweden, mörkt för Huttunen, Greensmith kopplas till Toyota medan Mikkelsen gör så till M-Sport!
Måste så klart och väldigt ödmjukt dessutom, börja med att tacka för alla grattishälsningar på min födelsedag. Började med att tacka personligen men när antalet grattare översteg 500 på FB insåg jag det omöjliga och därför blir det ett kollektivt jättestort tack! 
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-16 Fourmaux och Munster i WRC2 för M-Sport Ford, Delecour fick inte hyra Puma till Monte, ny "näsa" på Hyundai, Lima ensamt med nästan dubbelt så många anmälda som resten och Södras DM klart och med grus som final i RS!
Med Oliver Solberg i WRC2 och Skoda försvann en tänkbar förare för M-Sport Ford i WRC-klassen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-15 Det här betyder flytten till WRC 2 för Oliver Solberg
Oliver Solberg meddelade under torsdagen att han kommer köra i WRC 2 istället för WRC nästa rallysäsong, ett steg neråt i rallyligastegen.
– Han gör en klassiker, han tar ett steg bakåt för att ta två steg framåt, säger Jonas Kruse, motorexpert på SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
22-12-15 Oliver kör Skoda i WRC2, Loubet ny teamkompis till Tänak, Tesla blir Brink Motorsports vapen för STCC-guld, Hedlund kör själv en av GK Door-Polos, Rosenqvist och Neuville till ROC i Piteå!
Då släpptes bomben, Oliver Solberg kör WRC2 för tyska Toksport WRT och detta med en Skoda Fabia Rally2 i senaste utförande. Inget som förvånar dels med tanke på att Oliver har en historia tidigare med Skoda Motorsports ”skyltfönster” och när det så i början av veckan var tester med Toksport så blev faktiskt två och två, fyra.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-15 Felix Rosenqvist kör Race of Champions i Sverige
Den svenske indycar-föraren var en av fem som presenterades under torsdagen.
– Jag har alltid tyckt om utmaningen i att köra olika bilar, säger han i pressmeddelandet.
» Läs hela artikeln i SVT
22-12-15 Oliver Solberg klar för nytt team - kör i WRC2 med Skoda: "Det är en stor lättnad
"Nu står det klart att Oliver Solberg kommer att köra i WRC2-klassen med Skoda nästa säsong, det meddelade han i sina sociala medier under torsdagen. Solberg körde för Huyndai i högsta WRC-klassen innan teamet bröt kontraktet med värmlänningen i förtid.
"Det är bättre att jag gör något ordentligt i R5 och ha en ordentlig plan till att bli bäst än att göra något halvvägs i WRC. ", säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-12-14 Lima uppmanar till betalning, ny småländsk röst hos Thunström, Rally Sweden tvingas till ändring, F1-Kovalainen siktar högt på hemmaplan och Østberg sneglar mot ERC!
Runt 110 namn så här långt i listan över anmälda till Rally Lima den 4 februari vilket lär göra både Lima MS och promotorn Svenska Rallymästerskapen nöjda och belåtna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-13 Rallysträcka stryks – inte överens med sameby
Svenska Rallyts Kamsjön-sträcka kommer att bytas ut mot en annan. Också i år tvingas man stryka en sträcka eftersom att man inte kan få tillstånd på plats.
"Vi måste börja jobba långt tidigare med de här frågorna", tycker Stefan Djerf, Projektledare Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-12-13 Rykten placerar Greensmith hos Toyota, Oliver testade nya Skoda Rally2, inga Monte-tester, ERC samarbetar med Tom K., BRC seedar startfälten och varför ingen App. K-klass?
I dag dök upp ett rykte som jag inte hade koll på, att Gus Greensmith skulle vara på gång som förare i Toyotas fjärde Yaris Rally1.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-12 Jakobsson satsar på Asfalt SM med PoloR5, kommunen stöttar Lima MS, Madsen årets "Rallykører", Loeb får svårt att försvara Monteseger, två svåra olyckor med rallybilar och söndagens adventsfirande...
Lite oväntat namn som fjärde förare i nya GK Door Team, SMK Nyköpings Micael Jakobsson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-10 Lima sticker ut annars tunt med anmälda, 16:e stänger WRC anmälan, Cais byter från Ford till Skoda, skånskt och värmländskt prisregn på FIA:s prisutdelning i Bologna och luciakortege i Hörby på måndag
Vet inte om det stämmer men en lite oro gnager ändå hos mig inför rallysäsongen på hemmaplan 2023.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-09 FIA rör om i WRC:s underklasser, funktionärer behövs i Umeå, Hallberg ny i Rally-SM, Höljes deltävling två i World RX, FIA:s prisgala med Hörby-besök, prisregn och lucia hos SMK Hörby!
pp 1 och Grupp 2-bilar sedan var det upp till var och en att bara välja hur pass mycket stryk du ville har. Själv valde jag att köra Saab V4 i Grupp 1 och om det var segrar som lockade var detta tokfel.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-08 Snart stundar prisutdelning, Paddon siktar även han på ERC, i Finland är motorsport toppidrott och i Lima spännande "100% värmlänning" anmäld...
I dag blir det en kort Motorbloggen då det är fullt upp med förberedelser inför SMK Hörbys traditionella Luciafirande med tillhörande prisutdelning.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-08 Forslundaelever bygger rallyarenan – fler besökare väntas
Nu är det två månader kvar tills Rally-VM körs i Umeå med omnejd igen. Denna gång väntar arrangörerna ännu mer publik. Forslundagymnasiet i Umeå är med på ett hörn och bygger rallybanan.
"Det är ju den här valvbron vi har byggt så att man inte ska korsa vägarna", berättar läraren Michael Pihlgren.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-12-07 Tänak klar för M-Sport Ford, f.d. Hyundaibas anser hybrid vara ett misstag, när ERC-fansen får välja kommer vinnaren från Hörby, Veiby kör Polo i Lima och vilken datum gäller...
Hela hösten har det ansetts att Ott Tänak varit den som suttit på nyckeln till hur WRC 2023 skulle bli. Nu har Tänak använt nyckeln och öppnat den dörr som många inklusive jag själv trott mest på, comeback hos M-Sport.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-06 Glenn O. drömmer om både nya och gamla ansikten till Värmland, Tom K. rankas av ERC före WRC-rutinerade Paddon, Haglund och Liljegren presenterar nytt rallyteam, VEC utökar med vinterrally, Rally Live fortsätter med Race4Fun och STARD levererar batteri till STCC!
Med Royal Rally of Scandinavias intåg i FIA ERC (Rally-EM) så har också intresset för EM-serien ökat här uppe. Att det utlovas en snabb folkfest i Värmland, första helgen i juli hjälper till att skruva upp tempen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12 -05 Stort intresse för SM-premiären i Lima, Rally Live fortsätter med MAS, Østberg/Barth vann i Chile, Fourmaux inte främmande för WRC2, Gilsoul in hos Loubet och ERC i Värmland klassas som det mest spännande 2023!
Med en dags övervikt är det annars exakt två månader kvar innan Rally-SM 2023 drar igång med klassikern i ny kostym dock, Rally Lima.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-03 Fredrik Åhlin 2.0 är vad som väntar konkurrenterna i SM, Skoda kunde byggt dubbelt så många bilar, WRC-åkarna kritiska mot "Historic" i Umeå, Grönholm först med C3 Rally2 i Finland, ny försäkring för bilsport presenteras och Østberg/Barth leder i Chile!
I dagens läge är det svårt att hitta intervjuer/reportage om svenska förare i internationell rallymedia om man undantar Oliver Solberg som alltid är lika aktuell. Även SMK Hörbys ”rallystar” Tom Kristensson omnämns titt som tätt men för övrigt är det tämligen tyst.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-02 Mycket rallysynpunkter ventileras, Oliver ser inte WRC2 som något problem, och Hannah hängde på Lima-låset!
Som alla vet är jag långtifrån någon expert på teknik och än mindre på tekniska regler för rallybilar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-12-01 Julia Thulin, SMK Hörby co-driverstipendiat 2022, Meeke kan bli ny "side kick" till Lindholm, vem får förtroendet att driva Hyundais WRC2-tävlande, Tom K. i skala 1:43 och Södra BF bjuder in...
Om jag skriver att jag blev överraskad över att SMK Hörbys Julia Thulin utsågs till 2022-års Co-driverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond då skulle jag ljuga.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-30 Mallbackens IF hoppas på rallypengar i sommar
Till sommaren ska nya Royal Rally of Scandinavia gå av stapeln i Värmland som en del av rally-EM. Tidigare har Glenn Olsson, vd för rallyt sagt att han vill ha med den klassiska rallysträckan - Colins Crest. För Mallbackens IF har sträckan tidigare varit en bra inkomstkälla, och nu hoppas man på nya rallypengar.
"Alla pengar in är jätteviktigt för oss eftersom vi jobbar mycket med att professionalisera damfotbollen", säger Evelina Nilsson, ordförande i Mallbackens IF.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-29 PG satsar skånskt mot mer SM-guld, snart klart för Rally Lima, "SM-shake down" i Torsby, Kalle R. måste bli snabbare 2023, Oliver S. med Volvo-sladd med nya strategimål!
WD-klassen i Rally-SM ser till nästa år ut att bli en riktig höjdare där redan Team NYBE aviserat start med Fredrik Åhlin, Jonas Åkesson och Albin Nordh alla i Skoda R5. I dag kom så nästa byggsten i SM-bygget när Årjängs PG Andersson och Anders Fredriksson meddelar att man gör ett försök att förlänga SM-guldsviten till fyra raka. 2023 blir det dock inte GNM i Åhuskärr som kommer att leverera vinnarbil utan nu är det Team SKÅAB på Söderslätt med Rickard Nilsson som får ansvaret.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-11-28 Blir det WRC2 för Oliver, Gryazin och Pajari laddar inför Monte, för mycket "cut" tvingar fram banändring i WRC-premiären och EMK-Kannan blir VOC-final!
Lite med facit i hand är det enkelt att se att Oliver Solberg 2022 hamnade i lite av samma sits som Tom Kristensson gjorde året före. För Toms del kom steget från Fiesta Rally4 och Junior-WRC till WRC2 med Rally2 Fiesta ett år ”för tidigt”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-28 Hörby-Klara gav allt i Uruguay när hon vann Extreme E-finalen, nattsvart helg för Mikaela/Johan, J-WRC har premiär i Rally Sweden, nya WRC-rallyt närmast för skåningar, Bilsportgalan till Jönköping och tänk på Gert!
Vilken knall av Klara Anderssons SMK Hörbys utan jämförelse vassaste rallycross/off road-förare när hon i säsongens sista deltävling i Extreme E vann finalen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-26 Åhlin/Sjöberg sista biten i NYBE-pusslet, flera svenskar till Rallye Monte Carlo Historique, Kevin och Molly toppar i Uruguay och Wilke återvänder till torget!
Redan när det började sippra ut från Team NYBE-högkvarteret att föraren i den tredje Skodan skulle vara mycket meriterad från både här hemma och internationellt började jag fundera.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-27 Rullningar inledde Extreme E, ERC i Värmland gav glädjechock, Oliver S. vill köra på hemmaplan, få långresor i ERC för 2xVictor, delat om var SM-rally ska finnas, NYBE avslöjar "nyförvärv" och ska markägaren ha alla publikintäkter?
Blev händelserikt värre när Extreme E avslutar 2022 i Uruguay då både Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Emma Gilmour kraschade i kvalet.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-25 Svensk bilsport om EM-Rally till Värmland: "Betyder jättemycket"
Nu är det klart att Värmland får en EM-tävling i rally i sommar och i minst två år framöver. Royal Rally of Scandinavia kommer köras på klassiska sträckor som bland annat Collins crest och första tävlingen körs i Värmland 7-8 juli.
"Man hade aldrig fått det här om man inte hade visat på hur bra man har gjort VM-rallyt i så många år", säger Anna Nordkvist, generalsekreterare på svensk bilsport.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-25 Loeb och Tänak har båda dyr prislapp, Rallycupernas förlovade land, VEC-Malm ryter till att rallypubliken måste betala, Emelie STEC-vinnare, Bergman först ut i STCC och Gud hör bön!
I dag en månad före julafton har M-Sport Fords teamchef Richard Millener avslöjat vad som står överst på önskelistan, Ott Tänak och Sebastien Loeb. Fransmannen har redan ena benet inne hos teamet men som Millener konstaterar. Loeb och Tänak har båda dyr prislapp, Rallycupernas förlovade land, VEC-Malm ryter till att rallypubliken måste betala, Emelie STEC-vinnare, Bergman först ut i STCC och Gud hör bön!
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-25 Tre frågor om: Rally-EM i Sverige
Värmland och Sverige får en deltävling i rally-EM.
Hur kommer det att gå för evenemanget, blir det konkurrens med VM-rallyt i Umeå och vad betyder det för svensk rallysport att få den här tävlingen?
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-25 Beskedet: EM-rally i Värmland i sommar
Rallyt heter Royal Rally of Scandinavia och som från och med 2023 ingår i rally-EM. Rallyt kommer köras på klassiska sträckor som bland annat Colins crest och första tävlingen körs i Värmland 7-8 juli.
"Som publikevent så tror jag på sikt att vi kan attrahera lika stora volymer till våra största arenor", säger Glenn Olsson, vd för Royal Rally of Scandinavia.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-25 ERC till Värmland, Tom K. hoppas kunna köra, 13 tävlingar i WRC 2023, SSRC/DM-status på Temahallen Grussprint, SBF VD reagerar mot näthat, många frivilliga i Rally Sweden och belöningen höjs för att få tag i marodörerna!
Då blev nyheten officiell som jag knappt vågade tro på när jag först hörde om det för någon månad sedan, FIA European Rally Championship kommer till Sverige och detta redan sommaren 2023.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-24 Enzo Hallman i historiskt Junior-SM: "Framtiden inom racing"
Svenske mästaren i karting heter Enzo Hallman, är från Jönköping, och han är nu är med och slåss om Junior-SM i banracing 2023. Han bilracingdebuterar i STCC-supportserien NXT Gen Cup och testkörde LRT NXT1-bilen för första gången på Mantorp Park i förra veckan.
"Att det är elektriskt är extra roligt", säger Enzo Hallman som faktiskt är döpt efter ingen mindre än Ferraris grundare.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-23 Färre testdagar för WRC till nästa år, MAS Rallycup samkör med SM i Hässleholm, fem tävlingar klara för VOC/SverigeSerien, Johan och Mikaela laddar för seger i Extreme E och så Motorbloggen nummer 1!
Det rallyvärlden väntar allra mest på förutom hur Ott Tänak tänker sig 2023, är vilka tävlingar som ska köras i WRC. Inte heller idag kom något besked och så klart då inte heller om hur ERC (Rally-EM) kommer att se ut till nästa år. En nyhet som sipprat ut är att FIA funderar på att spä på de redan hårda testreglerna för Toyota, Hyundai och M-Sport Ford.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-22 Wilke/HLMK "räddar" SM-serien men tunnar ut SSRC/DM, Hörby-Klara på plats i Uruguay, VOC söker "Sportchef", ännu är inte WRC 2023 klart och detta var nummer 4000!
När jag i lördags snackade med CG Wilke ordförande och tävlingsledare i Hässleholms MK, var han noga med att betona att han själv var mycket tveksam till att anta erbjudandet från SRM om SM-status på Snapphanerallyt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-21 Ikväll avgörs hur det går med SM i Hässleholm, i SM-sprintarna är det slagsida "södern", Tom och Andreas hyllades vid prisgala, inget J-WRC i "Monte", FIA utreder Rally Japan, Monza kan bli WRC-final igen, mer rök kring Oliver men är där även eld, tuff däckbegränsning i Finland, Malm byter till "katt" och bloggen lär fortsätta...
Det är mycket kring Rally-SM 2023 och ingen tvekan utan att promotorn Svenska Rallymästerskapen (SRM) ligger i för att få ihop väl fungerande kalendrar för sina tre serier.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-19 SM-snurr när Fagersta tackar nej, stafettpinnen har nu gått till Snapphanerallyt, spansk källa hävdar att Oliver, Block och Tänak har något "på G", Meeke ville köra Hyundai och snart är de 4000 nådda...
Ibland går det för fort i rally!
Med detta inleder Fagersta MK sin dementi med att deras ”Nattkröken” skulle vara en del av SM-kalendern 2023. Klubben fortsätter.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-18 Både Hyundai och Toyota klara med sina förare för 2023, vem kör hos M-Sport Ford?, datumkrock tvingar troligen Hässleholm att avstå MAS Rallycup, Timmy signerat långtidsavtal för Extreme E, två team klara för STCC och "2xVictor" är inte bortglömda av ERC!
Synkroniserat och med bra någon timmas mellanrum släppte i natt Toyota och Hyundai sin ”line up for 2023” där det mesta redan var väl känt. Lite överraskande dock att Esapekka Lappi/Janne Ferm tar plats hos Hyundai för full säsong vid sidan av Thierry Neuville/Martin Wydaeghe.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-18 Publikfavoriten Henning Solberg gör comeback i vulkanrally
Rallyprofilen och publikfavoriten Henning Solberg gör comeback.
Om två veckor, 2-3 december, startar han i vulkanrallyt Rally Isla de Los Volcanes på
Lanzarote, och han kör för att vinna.
"Jag kommer att bli nervös innan vi startar men det ska vi tackla, det tror jag går bra" säger Henning Solberg som bara har kört ett rally hittills i år och det i Norge.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-17 Breen lämnar M-Sport i förtid, blir F1-bas ny hos Hyundai, eco-rally till Jämtland, Gert Blomquist har lämnat oss och ett erbjudande som jag tyckte var svårt att motstå...
Då blev det M-Sport Ford och Craig Breen som tryckte på startknappen till WRC-karusellen när man idag meddelade att irländaren lämnar teamet trots att det fanns ett år kvar på kontraktet.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-17 Krokoms MK trefaldigt prisad på gala: "Vilket team vi är!"
Krokoms Motorklubb tog hem hela tre priser på den allra första bilsportgalan för Mellannorrland. De prisades som Årets klubb och Årets funktionär, som tilldelades Ulf Järnström, och dessutom fick ordförande i klubben, Joakim Hestner utmärkelsen som årets eldsjäl.
"Ensam är inte stark, vilket team vi är!", säger Joakim Hestner.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-16 Vilt rykte med många ??? Loubet till Toyota, Oliver: "inte trevligt hos Hyundai", Østberg/Johansson vann i Ungern, Henning S. gör comeback, Fagersta gör SM-pusslet komplett och Wilke kör nygammalt på Hovdala!
Nästan lite otroligt men inga helt nya WRC-rykten har surrat sedan målgången av Rally Japan om man undantar att fransmannen Pierre-Louis Loubet uppges ha visat intresse för Toyota och dom för honom.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-15 Larssons succé i Phoenix
Robin Larsson slog till i natt med säsongens andra seger i den amerikanska Nitro RX-serien. Oliver Eriksson såg till att det blev dubbelt Sverige i topp med en andraplats efter stor dramatik i Phoenix.
– Riktigt härligt att ta en seger igen, säger Robin till nitrorx.com.
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-15 Motorsällskapet ser rött på buskörning i naturen
Olaglig buskörning i natur och längs vägar är något som Kurt Eliasson, från Skutskärs motorsällskap reagerar starkt på. Föreningen hoppas locka fler till laglig körning men menar att det är svårt.
"Det fodras en annan attityd från samhället och myndigheter samt de som har möjlighet att arrangera tävlingar", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-14 SSR flyttar till Millebygden Arena, Klara A. avstod sin finalplats åt Grönholm, "sabotage-belöning" utökad, Bergman med ny Citroén R5 och Adielsson laddar om med...
2023 lämnar South Swedish Rally Älmhult som varit nav för rallyt sedan 2018. Men det är inte så dramatiskt som det hörs lovar SSR:s ”starke man” Anders Martinsson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-13 Kristoffersson avslutade på topp – plockade årets åttonde seger
VM-titeln var redan säkrad – men det hindrade inte Johan Kristoffersson från att ta hem sin åttonde seger för säsongen.
– Det här är en seger för alla som har varit delaktiga i det här projektet, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-13 Kristoffersson avrundar säsongen på topp – ännu ett guld
Arvikasonen Johan Kristoffersson avslutade årets rallycross-säsong med flärd. Den femfaldige världsmästaren vann under söndagen den sista deltävlingen i rallycross-VM i Nürburg och tog i och med detta sin åttonde seger i år. Kristoffersson säger till Arvika nyheter att den här sista vinsten är en seger för alla i teamet och att samtliga nu ska bjudas på en rejäl wienerschnitzel.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-13 Timmy Hansen säkrade andraplatsen – Kevin diskad i finalen
Timmy Hansen från Götene säkrade andraplatsen i rallycross-VM efter att säsongens sista deltävling avgjordes i Tyskland. Lillebror Kevin Hansen såg först ut att ha knipit bronset, men diskades efter målgång efter att det upptäcktes att hans bil brutit mot det tekniska regelverket.
Han halkade då ner till femte plats i totalställningen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-13 Dubbelt Hyundai i Rally Japan, Lindholm ny Världsmästare för Rally2, flyttkarusellen lär dra igång snart och tummhållning för Klara mellan gåsen och äppelkakan!
Då är WRC 2022 avslutat och än en gång har Finland befäst sin position som stormakt i rally med Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen som vinnare i WRC, Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen körde hem både WRC2 och WRC2 Junior.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-13 Neuville vann rally-VM:s säsongsavslutning i Japan
Thierry Neuville vann säsongsavslutande japanska VM-rallyt och tog säsongens andra delseger.
– Det känns underbart, säger belgaren.
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-12 Efter mästarens krav - elbilarna blir snabbare nästa år
Elbilarna i rallycross-VM kommer att uppdateras och bli snabbare nästa säsong, något som nu femfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson från Arvika önskade tidigt under årets säsong. Kristoffersson, som redan inför helgens VM-deltävling säkrat segern i årets mästerskap hoppas att startfältet ska växa nästa år.
"Det får gärna vara 30 bilar i startfältet och de får vara hur bra som helst, det är då det blir bra racing" säger Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-12 Neuville i topp inför sista dagen i Japan, Lindholm bäst i WRC2, FIA oväntat snälla, Klara vann Heat 3 på Nürburgring och punktering sinkade MiIle/Julia!
Om inledningen av Rally Japan var dramatiskt så blev lördagen något lugnare där nu Thierry Neuville hotar att spoliera den japanska festen genom att leda rallyt före Elfyn Evans.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-11 Sordos bil brann upp: ”Kom eld mellan sätena”
Händelserik start i Rally Japan, årets VM-avslutning. Spanjoren Dani Sordo tvingades bryta redan på sträcka två efter att bilen fattat eld.
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-11 Sordo eldade upp sin Hyundai i Japan, Evans toppar "kort" inledning, Lindholm på väg mot WRC2-guld, Mille och Julia vill avsluta snyggt, "Kvicken" jagad i Kroatien, belöning utfäst för Nässjö-sabotörer, Gustav och Klara gör upp om "årets Rookie" i World RX, och VOC kan bli hett på "Rallymöte för alla"
Före start menade jag att WRC-finalen Rally Japan för mig var lite av en gäspning, med Rovanperä redan klar och enda spänning var om Kajetan Kajetanowicz eller Emil Lindholm skulle lyckas snuva nuvarande WRC2-ledaren Andreas Mikkelsen på sitt andra raka guld. Så fel jag hade och frågan är om någon av årets tidigare tävlingar bjudit på så mycket dramatik redan från start?
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-10 Ogier snabbast på SS1 i Japan, nya regler från Trafikverket blir dyrt för rallyarrangörer, MAS Rallycup klart för 2023, dåligt uppförande av publiken i Nässjö, var hamnar MSR och inte alls klart att det inte blir J-WRC i Umeå!
Då är finalen i WRC 2022, ”Forum 8 Rally Japan” igång och första Superspecialen är körd inför fanatiska japanska rallyfans. Som svensk är det svårt att ta till sig hur stort intresset är för rally i landet och mitt Twitter-konto är sprängfyllt med inlägg från dagens sträcka.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-10 Clara Olsson i Härnösand är årets motorsportsungdom
Clara Olsson i Härnösand fick pris som Årets Ungdom på Mellannorrlands motrorsportgala. Familjen har folkrace i blodet, så valet av motorsport kom inte som någon överraskning.
"Det var ganska självklart", säger Clara Olsson, vars pappa, farmor, farfar och storasyster också kör folkrace.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-11-09 Lundqvist riskerar att missa Indycar 2023
Tåget kan ha gått för Linus Lundqvist om en plats i Indycar nästa säsong. Trots segern i Indy Lights är 23-åringen just nu långt från ett kontrakt för 2023.
– Det är inte över. Men det ser väldigt svårt ut för tillfället, säger han till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-09 Tom vann moraliskt(?) i Lausitz, trots allt lite avslagen WRC-final som väntar, Ogier och Suninen är mina vinnare och i dag för 33 år sedan...
Redan vid målgången i Lausitz Rallye började det grymtas när det visade sig att Andreas Mikkelsen gick in 19 minuter för tidigt till slutmålet.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-08 Rally Sweden har fått banan FIA-godkänd, nytt team för Kevin H. i Extreme E-finalen, Mikkelsen nära Hyundai-kontrakt men..., WRC2 kvarstår som 2022, Neuville stöttar "Happy Dog" och Tom på japanska
Med nästan exakt tre månader kvar till start så släpper nu Rally Sweden både tidsplan och karta över version 2023 i Umeå 9-12 februari. I år gick en del lite med som man säger i Skåne, ”en trå i röret” men nu har man i Västerbotten bättre koll berättar tävlingsledare Stig Rune Kjernsli.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-07 Tom hyllas av Hyundai efter Lausitz, Mikkelsen längre från WRC, Albin Nordh tar över Nybe-Skoda, publiktragedi i Rallye Condroz och elbilar tappar mark...
Att Tom Kristensson, Andreas Johansson och Kowax 2BRally skulle uppmärksammas av Hyundai Motorsport efter sin uppvisning i Lausitz Rallye var inte svårt att räkna ut. I dagens veckobrev nämns detta direkt efter hyllningen av spanjoren Pepe Lopez efter att ha kört hem segern till Hyundai i ”Spanish Superchampionship”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-04 Full snurr i WRC inför 2023, Rally Finland en god affär, Per C. lämnar MSR, SM-Sprint två dagar före Rally-SM i Lima, Toyota visar sin Rally2 Yaris, Lancia debuterar i World RX och Kadett stal till slut hela upplevelsen!
Normalt brukar jag inte ha några problem med fram och bak, upp eller ner och vänster, höger men att följa turerna i WRC:s ”silly season” är för närvarande omöjligt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-03 Ingen test för svenska Kowax-trion i Lausitz, riktig hemmaförare går ut först i Rally Stoholm, lång lördag väntar i Nässjö, Klara med sina tankar inför Uruguay, Mille för ung för final, Suninen i första Rally1-test och rallykrock engagerar!
I helgen får Novemberkölden i Nässjö konkurrens om min uppmärksamhet av Lausitz Rallye och DSR/VEC-finalen ”Rally Stoholm” på Jylland.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-03 Historiskt besök – av mäktiga Indy 500-pokalen: ”Den är lite läskig”
Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson är på vandringturné med den 163 cm långa pokalen. För första gången visades den massiva pokalen i svensk tv.
– Jag tror det är fjärde gången den är utanför USA, säger Ericsson stolt om pokalen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-02 Klara Andersson kör med Dakar-mästaren
Hela fem svenska förare finns med i finalhelgen av racingserien Extreme E 26-27 november i Uruguay. Senaste tillskottet är rallycrossföraren Klara Andersson som ersätter skadade tyskan Jutta Kleinschmidt i ABT CUPRA-teamet.
– Det blir en stor utmaning, man jag är redo, säger Klara i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-02 Klara fortsätter med Extreme E i Uruguay, ingen Fourmaux i Japan, Huttunen har inget klart för 2023 och Marklund kör World RX!
fter succéinhoppet i Extreme E-deltävlingen i Chile får nu Klara Andersson, SMK Hörby nytt förtroende i årets sista deltävling som även den körs i Sydamerika.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-11-01 Johan Kristoffersson hemma i Arvika igen efter VM-
guldet
För femte gången har Johan Kristoffersson blivit världsmästare i Rallycross. SVT träffade den nyblivne mästaren vid hans hemmabas i Arvika.
– Jag rankar den här titeln väldigt högt, säger Johan Kristoffersson om sina guldmedaljer.
» Läs hela artikeln i SVT
22-11-01 Har Fourmaux kört färdigt (?), Suninen viktig Hyundai-kugge, Athley byter, så även Maja, olycklig rallykrock i april, Järlesprinten ger sig in i Mustaschkampen, ny Hyundai för Tom och "grön" Peugeot för Simon i Tyskland!
Till Rally Japan har M-Sport Ford anmält fyra bilar med förarna Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux och så Belgienboende greken Jourdan Serderidis.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-31 Kristoffersson säkrade femte VM-titlen, Klara fyra i finalen, nu är allt snart klart utom SM, onotat bäddade för Nässjö-succé, Enlund körde hem "statuslös" Taxinge-sprint", Bil-O-eliten snurrade i helgen, och fel namn...
Att det till slut ändå skulle bli Johan Kristoffersson som lyckades köra hem en femte VM-titel i rallycross förstod nog de allra flesta redan efter första deltävlingen av World RX.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-30 Johan Kristoffersson historisk världsmästare: ”Fantastiskt bra”
Johan Kristoffersson kan nu titulera sig femfaldig världsmästare i rallycross, trots att det fortfarande återstår två deltävlingar av säsongen.
Årets VM-serie i rallycross var historisk då det var den första med helt eldrivna bilar
”Det kommer att ta ett tag innan allt sätter sig, jag hoppas att vi får en fler stora namn till sporten så att den kan växa”, säger Kristoffersson till Radiosporten.
» Läs hela artikeln i Radiosporten
22-10-30 Johan Kristoffersson världsmästare – för femte gången
Johan Kristoffersson från Arvika kan nu titulera sig femfaldig världsmästare i rallycross, trots att det fortfarande återstår två deltävlingar av säsongen.
Under söndagens final i Barcelona hade Kristoffersson pole position. Väl där tog han ledningen från start och höll den hela vägen in i mål.
"Det känns otroligt skönt att säkra världsmästartiteln. Det är inte första, inte andra utan femte titeln och det känns helt otroligt", säger Johan Kristoffersson i Cmores sändning.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-30 Kristoffersson säkrade sin femte VM-titel
Johan Kristoffersson är världsmästare i rallycross – för femte gången. Idag på Circuit de Barcelona-Catalunya säkrade svensken VM-tieln efter en fantastisk säsong där han idag vann sin 7:e tävling av 9 möjliga.
– Idag flög bilen fram. En femte titel känns otroligt. Det är inte första eller andra, inte tredje eller fjärde utan femte..., sa en överlycklig Kristoffersson efteråt.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-30 Oliver dominerade i Wales, Tom K. kör Kowax nya Rally2 Hyundai i Lausitz, Liiten "OS-hyllades", av Pirelli, Nässjö låter alla som vill köra och Timmy H. vann första halvlek i Barcelona
Att Oliver Solberg fortfarande har kvar R5/Polo-känslan stod klart när han fullständigt utklassade sina brittiska och irländska konkurrenter i Visit Conway Cambrian Rally.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-29 Timmy vann i Spanien – knappar in på VM-ledaren
För första gången i år blev Timmy Hansen en vinnare i rallycrossens VM-serie. Vid lördagens tävling i Spanien vann Timmy och knappade in på VM-ledaren Johan Kristoffersson som blev fyra.
Nästa deltävling avgörs under söndagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-29 Oliver Solberg vann – med lånad bil
Oliver Solberg vann under helgen Visit Conway Cambrian Rally i Wales. På totalen var han 1 minut och 42 sekunder snabbare än britten Bell Ruari. Det var en efterlängtad seger för Solberg inte minst efter hur han i början av oktober fick lämna Hyundai vm-rally team.
Oliver Solberg kom enligt uppgift inte till start med familjens egna Polo utan i en lånad bil.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-29 Kristoffersson missade chansen att säkra VM-titeln
Johan Kristoffersson har dominerat hela säsongen och inför dagens final i Spanien så såg det ut som svensken skulle säkra VM-titeln efter en säker seger i semifinalen. Men en dålig start i finalen grusade hans chanser.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-28 Har M-Sport budget för Tänaks lön, WRC till Gran Canaria (?) och Tom plus Julia förgyllde SMK Hörbys förarträff!
Fortsatt är det kring Ott Tänak det mesta i WRC kretsar för närvarande.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-28 Här tar Marcus Ericssons ansikte plats på Indy 500-trofén
Marcus Ericsson har fått sitt ansikte placerat på den 50 kg tunga Borg-Warner trofén. Se bilderna på den svenska stjärnans ansikte från avtäckningsceremonin i klippet ovan.
– Det ser otroligt ut. Jag nyper mig fortfarande i armen, säger svensken.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-27 Ogier byter kartläsare, Nässjö med"Sveriges största rallytävling", Oliver antar Wales med PO10 MEM, en tävling mindre i World RX för Klara&Co, OMSE säljer nya Fiesta Supercars och Rally Stoholm utlovas bli "en fantastisk oplevelse"!
Samarbetet mellan Sebastien Ogier och Benjamin Veillas blev bara fem tävlingar långt och till Rally Japan blir det ny kartis för senaste WRC-vinnaren.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-26 Kristoffersson blir mästare i rallycross-VM - bara han kommer till start
Det skulle ha varit fyra, men arrangörerna har ändrat om och nu återstår bara tre deltävlingar av den första elektrifierade upplagan av VM i rallycross. Regerande mästaren Johan Kristoffersson från Arvika leder nu så stort att om han bara kommer till start i helgens tävlingar i Barcelona så är världsmästartiteln i princip redan klar.
"Det känns bra att känna att titeln kommer närmare och att man nästan lagt ena handen på den", säger Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-26 På väg mot "all time high" i Nässjö, mer WRC-surr, VEC avslutar med Rally Stoholm, danskar till Costa Brava och 15-årig arvtagare till Mikkelsen/Østberg!
Idag börjar vi i andra ändan av vad som är brukligt i dessa rallyryktenas tid och i säsongens elfte timma är Bilsport Rallycups final i Nässjö nästa lördag på väg mot ”all time high”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-25 Tänaks 2023 fortsatt dimmig, Subaru-rykten om WRC, WRC2 kräver "doktorsexamen i rally", mer om ERC i Värmland, SBF rätar ut frågetecken, SxS Nordic hade premiär i Hedemora och Jessica B. knep TCR-silver!
Gårdagens besked att Ott Tänak lämnar Hyundai satte extra fart på de rykten som alltid florerar i rallyvärlden och där huvudspåret är att han hamnar hos M-Sport Ford.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-10-24 Stjärnan lämnar Hyundai - ingen nackdel för Solberg enligt experten
Förre rally VM-vinnaren Ott Tänak lämnar Hyundai - något som borde innebära ökad konkurrens för Oliver Solberg i hans jakt på nytt kontrakt för nästa säsong. Värmländske rallyexperten Jonas Kruse tror dock inte att det behöver vara negativt för Solberg, som istället kan vara aktuell för brittiska M-sport.
"Jag tror att Oliver har en chans att komma in där som andraförare", säger Kruse.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-24 Tänak byter ut Hyundai men till vad, dyrt firande för Ogier, Tom K.hyllas av Alzenau efter "Rajdowe Mistrzostwa Polski 2022", tung krasch för Mads och Johan, Stugemo vann "hemmatävlingen" och svenskt på YM-pallen!
Bara timmar efter målgång i Spanien kom så beskedet som många säkerligen väntade men kanske inte så tidigt, att Ott Tänak, Martin Järveoja och Hyundai går skilda vägar efter finalen Rally Japan om tre veckor.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-24 Ott Tänak lämnar Hyundai
2019 års rallyvärldsmästare Ott Tänak lämnar sitt stall Hyundai. Det meddelar estländaren via ett pressmeddelande. Bara för några veckor sedan fick svenske Oliver Solberg lämna samma stall.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-23 Tom/Andreas säkrade Polska Mästerskapet, supertätt i WRC2, Ogier gav Toyota Märkes-VM, ERC i skuggan av storebror, SSRC-finalen blev "snäll" för de flesta men tvärtom i Marknadsnatta!
SMK Hörbys Tom Kristensson och Andreas Johansson knöt ihop den säck där det inuti låg ett polskt mästerskap och blev med detta fjärde icke-polack att bli ”Miztrem Polski”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-23 Ogier vann VM-rallyt i Katalonien – 55:e VM-segern
Fransmannen Sébastien Ogier vann det katalanska VM-rallyt. Det här var 38-åringens 55e VM-segern i karriären.
– Nu är det dags att fira, säger han i intervjun efter målgång.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-23 Folkrace lockar till konfirmation: "Det är unikt"
28 ungdomar i Fryksände pastorat i Torsby tar i år konfirmation med folkracetema. Temakonfirmationen som funnits i 15 år tros vara en bidragande faktor till att mer än varannan 15-åring i pastoratet konfirmerade sig 2021, en dubbelt så stor andel jämfört med genomsnittet för Karlstads stift, enligt statistik från Svenska kyrkan.
"Varannan vecka lär vi oss att skruva i bilar, varannan vecka lär vi oss om gud" berättar konfirmanden Elin Persson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-22 Svenske kartläsaren i krasch: ”Nej, nej, nej”
På det katalanska VM-rallyts elfte sträcka kraschade britten Gus Greensmith med den svenske kartläsaren Jonas Andersson in i ett räcke.
– Nej, nej, nej, säger SVT:s kommentator Maria Wallberg.
– Åh vad tungt för Gus och Jonas, säger SVT-experten Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-22 Final i Sydsvenska Rallycupen i Hovmantorp
Under lördagen var det final i Sydsvenska Rallycupen i Hovmantorp. Elit och amatörer möts i cupen som ligger snäppet under SM-nivå. En av förarna, som haft uppehåll i några år men är tillbaka på startlinjen igen, är Sebastian Lindeborgh från Älmhult.
"Man ska väl inte ha för mycket förhoppningar", säger föraren Sebastian Lindeborgh.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-20 ERC-tävling till Värmland 2023(?), Ogier snabbast på "SD" medan Hyundai valde "fel däck", tipsvinnare Ogier och Suninen, Tom K. jagar ny rallytitel i Slovakien, nostalgiskt från "Snapphanenatta" för 51 år sedan och "Natteprøver"att vänta...
En tid har det surrat rykten att ERC skulle komma till Värmland för att för första gången köra en deltävling på svensk mark.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-18 19 sträckor i Rally Sweden 2023, Meeke har snackat med Hyundai, Solans kraschade Kowax-R5:a på test, Lindholm klar vinnare i WRC2 juniors men vill ha mer, knappt 40 bilar till Rally Japan, rallyåret går snart i ide men SSR-finalen återstår
Jag måste tillstå att jag var lite orolig ett tag efter at det stod klart att Glenn Olsson slutade som VD för Rally Sweden utan att någon ersättare för den här utmaningen var klar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-17 Oliver har pratat med M-Sport men..., fyra sträckor i SVT från Spanien, Solans fick inte "låna" Toms Hyundai, Rallylegends mer show än tävling, Mille/Julia femma i Slovenien och Hanhela vann sprintcupen på hemmaplan!
Mycket trafik på Twitter i helgen om Oliver Solberg och hur hans 2023 ska bli och där M-Sports Malcolm Wilson har bekräftat att man pratat med Oliver i samband med Nya Zeeland om en plats teamet till nästa år. Men som väntat finns där en hake.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-17 Festlig publikstämning på folkracetävlingen i Karlstad
Uppslutningen var rejäl redan från start när NGK masters folkracetävling inleddes iKarlstad.
– Det är kul att se lite rullningar och go racing, säger Pär, en av besökarna.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-14 Vem vill Neuville ha vid sin sida(?), Oliver studsar tillbaka i Wales, "Toms Hyundai" körs i Rally Spain, fullt i Skänninge, lättare i Hovmantorp, 24h på Mantorp, Calle fick hjälp, Myrsell jagar guld och "gröna bilar" hamnar längst in...
Ingen tvekan vad som var hetast i mitt Twitterflöde igår, det var Oliver Solbergs snabba ”tillbakastuds” efter chockbeskedet från Hyundai med sin snabba comeback Wales och Visit Conwy Cambrian Rally.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-13 Rallycross-världsmästare kör folkracehelg i Karlstad
Folkracetävlingen NGK-Masters körs i Karlstad i helgen för femtonde gången.
– Det blir en stentuff tävling det här, säger arrangören Per Andersson.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-13 Bränslebrist ställer in rally, Pivorör ska hjälpa Hyundai, kritik mot WRC-final i Saudi Arabien, Ekström presenterar helt ny SxS-serie och även SM-rally på Hovdala!
ag kom ett tips från mina ögon/öron längre söderöver i Europa som berättade att ”Finale de la Coupe de France des Rallyes Béthune” som skulle ha körts i helgen i norra Frankrike ställs in på grund av bränslebrist. Nu är detta inget som är kopplat till det pågående kriget berättar min källa.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-13 Adrenalinkicken: ”Som att bjuda på en laglig drog”
SXS Nordic – så heter Sveriges nya motorsportserie. Lite bilenduro med känsla av Dakar-rallyt. Mattias Ekström har skapat serien som har premiär i Hedemora lördag 22 oktober.
– Ett sätt att ge tillbaka och försöka förklara vad vi gillar med motorsport, säger Ekström till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-13 Oliver Solberg laddar om efter tuffa veckan - kör stor folkracetävling
Det har varit en tuff vecka för Oliver Solberg efter att Hyundai valde att bryta hans kontrakt i rally-VM. Men nu laddar han om på Kalvholmens motorbana i Karlstad där han ska delta i den stora folkracetävlingen NGK Masters.
"Det är gott att köra, bara ha kul och komma ut och göra något annat", säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-12 Mikkelsen utmanar Tom/Stugemo, Breen önskar lite stolpe in, Mille vill studsa tillbaka, Carlberg kör om silver, SM-konferens väntar, lite tankar inför 2023 och omskakade positiv nyhet att vänta...
I dag kom en riktig utmanare till Tom Kristensson, Lars Stugemo och Arvid Johansson som alla är anmälda till tyska Lausitz-Rallye första helgen i november i Rally2/R5-klassen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-11 Ny ungdomsgård för motorintresserade – "Alla andra skulle hit"
Nu finns en ny ungdomsgård vid Folkracebanan i Follingbo som riktar sig till motorintresserade ungdomar. P4 Gotland åkte dit och pratade med ungdomarna som verkade nöjda med att ha fått en plats att hänga på. Senare i höst kommer det också bli planerade aktiviteter för ungdomarna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-11 Oliver kör NGK-Masters och har snackat med M-Sport, Susanne K. ny i Rally Sweden, Breen har ny kartis, Estland stöttar WRC, Tom och Stugemo kör i Tyskland med samma team, glädje hos VÖMK, SSRC-final och AMC-Sprint sätter punkt!
Skulle kunna var ”Breaking News” när Oliver Solberg i dag presenteras som ”Folkraceförare”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-10 "Bad luck" för Klara på Spa, Kristoffersson totalt överlägsen, Marklund likaledes, VEC planterar "æbletræ", dansk R4-seger i TER-finalen, tragedi i Ungern där Østberg vann, Alzenau har ögonen på Hörby-föraren och som väntat ingen Oliver för Japan!
Det var inte Klara Anderssons helg när hon återvände till Belgien och Spa-Frachorchamps för World RX även om det en kort stund under lördagen såg väldigt bra ut.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-10-09 Ingen pallplats för rallycrossbröderna från Götene
Det blev ingen pallplats för rallycrossbröderna Timmy och Kevin Hansen från Götene vid säsongens sjunde VM-deltävling.
Kevin fick en dålig start i finalen och slutade fyra men kunde ändå glädja sig åt att avancera upp till en andra plats i totalställningen bakom suveräne Johan Kristoffersson som tog en dubbelseger i Belgien.
För storebror Timmy Hansen fortsätter den eländiga säsongen och han blev utslagen redan i semifinalen och ligger delad femma i sammandraget.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-09 Ännu en seger för Kristoffersson
Det blev ytterligare en seger för Johan Kristoffersson när helgens andra VM-deltävling i rallycross avgjordes på Spabanan i Belgien. Det kördes en deltävling på samma bana under lördagen, och även då vann värmlänningen. Totalt har han vunnit sex av sju deltävlingar under året, och toppar totaltabellen överlägset.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-09 Ny seger för Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson fortsätter att dominera i rallycross-VM. I dag kom säsongens sjätte seger på sju deltävlingar. Gårdagens seger i Belgien följdes upp med en ny triumf för Johan Kristoffersson. Svensken tog en klar ledning i finalen och avgjorde sedan på det sista varvet. Kristoffersson drog ifrån och skapade en stor lucka och vann ohotat före Niclas Grönholm från Finland. Svenske Gustav Bergström slutade på fjärde plats.
Segern är Kristofferssons sjätte på sju tävlingar den här säsongen. Totalt har han nu 33 VM-segrar i karriären.
Med fyra deltävlingar kvar leder 33-åringen mästerskapet, 41 poäng före Kevin Hansen som är tvåa.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-08 Timmy Hansen bortknuffad i ledning igen – lillebror Kevin på pallen
Rallycrossföraren Timmy Hansen från Götene blev för andra tävlingen i rad bortknuffad när han hade ledningen i finalen och slutade på en fjärde plats i säsongens sjätte VM-deltävling i Belgien. I samband med att finländaren Niclas Grönholm tryckte sig fram så fick Hansen en knuff i andra kurvan och förlorade alla möjligheter till en pallplats.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-08 Johan Kristoffersson fortsätter dominera rallycross-VM
Sin vana trogen blev det en ny seger för Johan Kristoffersson. På klassiska Spa-Francorchamps i Belgien smet han förbi en seriekrock och knep sin 32:a seger någonsin i rallycross-VM.
– Vi kan inte be om ursäkt för segern, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-08 Johan Kristoffersson vann på klassiska Spabanan
Rallycross-VM:s mästerskapsledare Johan Kristoffersson fortsätter att imponera. Under lördagen vann han deltävlingen på Spabanan i Belgien. Han vann finalen före Kevin Hansen och Gustav Bergström.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-08 Grönholm vill ha ersättning av M-Sport, Åkesson-Karlsson tog guld i Grus SM, Bilsport RC inleder på Söderslätt, SRC kommer söderut 2023, tungt för Ida på Sardinien, Østberg trea i Ungern och CE Dealer Team har det jobbigt på Spa!
I Rally Finland lyckades Marcus Grönholm dra ihop så mycket euro från sponsorer att Jari Huttunen kom till start med en Rally1 Fiesta.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-07 Nya rallycrosstjärnan Klara Andersson: ”Jag började nästan skratta”
För två veckor sedan slog Klara Andersson till med en historisk tredjeplats i rallycross-VM vid deltävlingen i Portugal. Aldrig tidigare har en kvinnlig förare stått på en prispall i rallycross-VM. 22-åriga Klara Anderssons mål är att bli den första kvinnliga världsmästaren i rallycross och inför helgens tävlingar i Belgien ligger hon sexa i serien. Klara Andersson kör en elbil med över 600 hästkrafter som accelererar från 0 till 100 på 1,8 sekunder: ”Jag började nästan skratta första gången jag gav full gas, känslan är helt otrolig”, berättar Klara Andersson för Radiosporten.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-07 Neuville vill ha (?) Mikkelsen, Ingram avbryter WRC2-året, SM-året avslutas i Västerås, DM-säsongen i södern är slut och för SSRC återstår bara Hovmantorp!
Svårt att inte återkoppla till gårdagens ”chocknyhet” med Oliver Solberg i huvudrollen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-07 Solberg chockad efter nobben: Helt annat än jag blev lovad
I går kom beskedet att Hyundai inte förlänger kontraktet med Oliver Solberg. Dagen efter är svensken fortsatt besviken.
– Skillnaden i vad de lovade och vad det blev var väldigt chockande, säger Solberg till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-06 Stjärnan hemma i Kumla – ser framemot firandet: "Kommer bli magiskt"
Motorsportsstjärnan Marcus Ericsson från Kumla har haft en stark säsong i Indycar med höjdpunkten då han tog hem den stora tävlingen Indy 500. Nu väntar en del firande på hemmaplan, bland annat kommer Kumla kommun ställa till med firande senare i höst. Då kommer Indy 500-pokalen finnas på plats.
"Det kommer bli något helt unikt, den har inte varit utanför USA många gånger", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-06 Camilla övervann cancern och levde ut rallydrömmen
I februari startade pandemin på allvar i Sverige, samtidigt som Camilla Andersson från Arontorp på Öland fick bröstcancer. Efter att ha vunnit kampen frågade väninnan Anette vad hon skulle göra härnäst. Camilla skulle uppleva sin dröm, hon skulle köra rally. Något hon fick uppleva när hon i somras körde Midnattssolsrallyt.
– Jag storbölade, Anette också. Vi skrek och skrattade, allt på samma gång, alla känslor på samma gång, säger hon.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-06 Hyundai avslutar med Oliver, Djerf tar över Rally Sweden-skutan, USA allt närmare WRC, P-G till Rallylegends och Klara till Spa ett år efter RX-debuten!
I dag kom beskedet som säkerligen många betraktar som både logiskt men samtidigt väldigt tråkigt, nämligen att Oliver Solberg på Nya Zeeland körde sin sista tävling hos Hyundai Motorsport, åtminstone inom överskådlig tid.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-06 Experten om Solberg-nobben: ”Riktigt dåligt gjort”
Hyndai bryter med Oliver Solberg. Beslutet sågas av SVT Sports expert Jonas Kruse.
– Jag tycker att det är riktigt dåligt, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-06 Solberg besviken efter Hyundais brutna kontrakt: "Ett konstigt tankesätt"
Det blir ingen fortsättning i årets rally-VM för Oliver Solberg efter att Huyndaiteamet brutit kontraktet med den värmländske rallyföraren.
"Klart att jag är väldigt besviken. Det sätter ju inte mig i någon lätt sits precis", säger Oliver Solberg till P4 Värmland.
"Jag tycker inte att det här är ett bra och snyggt agerande från teamet", säger Jonas Kruse, SVT:s värmländske motorexpert.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-06 Lyckselebo med hjärta för motorer – han blir ny boss för Rally Sweden
Nu är det klart att Lyckselebon Stefan Djerf tar över som projektledare för Rally Sweden. Stefan Djerf kommer närmast från många års jobb inom klädkoncernen H&M. Han är också aktiv i Lycksele Motorklubb och var under sommaren ansvarig för motorveckan i Lycksele. Andra veckoslutet i februari 2023 är det dags för nästa upplaga av VM-tävlingarna i Umeå med omnejd.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-06 Hyundai bryter kontraktet med Oliver Solberg med omedelbar verkan
Oliver Solberg kommer inte köra mer VM-rally i år, det efter att Hyundai valt att bryta kontraktet med den värmländske föraren. Solberg har varit teamets tredjeförare under 2022 och har en fjärdeplacering som bästa resultat av de åtta VM-deltävlingar han kört under året.
"Det är en stor besvikelse", säger Oliver Solberg i en video på sina sociala medier.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-06 Oliver Solberg tvingas lämna Hyundai
Kontraktet går ut efter säsongen. Och VM-rallyföraren Oliver Solberg erbjuds inget nytt.
– Jag är såklart besviken, säger svensken.
» Läs hela artikeln i SVT
22-10-05 Marcus Ericsson: ”Teamet sa att kan du gå ner i vikt måste du göra det”
Vikthetsen inom idrotten påverkade motorsportstjärnan Marcus Ericsson när han tävlade i Formel 1 för några år sedan. ”Ju lättare du är desto snabbare går bilen på varvet. För mig med mina 1.80 i längd var det en nackdel, därför försökte jag gå ner så mycket jag kunde. Det var inte alltid så hälsosamt”, säger Ericsson till Radiosporten.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-05 Falsterbo Rallysprint ställs in, Breen måste hitta ny kartis, Kalles seger ska öka rallyintresset i Finland, Neuville tycker Oliver matchats fel, klart för el-final i Tyskland, Eslöv-Simon gör tysk debut och Cimbern Rallye lägger ner...
I eftermiddags kom tråkigt besked från Trelleborgs MK som normalt brukar svara för säsongsavslutningen i södern med ”Falsterbo Rallysprint”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-04 Tom är polackernas nya ” swinka morska”, bara 21 bilar till ERC-finalen, inget fel på tidtagningen i Vetlanda, Ida åker R5-Skoda på Sardinien, STCC inleder inne i Helsingborg city, "Grande Finale" närmar sig och Andreas B. blågul-förare i Marseille!
Att Tom Kristensson seglat upp som de polska rallyfansen nya ” swinka morska” (kelgris) är helt klart, det räcker att skumma över den media från Polen som skriver och rapporterar om rally.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-03 Omställning mot elbilar i bilracingens värld
I helgen avgjordes finalen i STCC - den svenska elitserien i racing där man kör framhjulsdrivna racingbilar som bygger på vanliga personbilar. Nästa år ska de tävla med elbilar i STCC.
"Vi måste ju följa utvecklingen, vart alla i världen är på väg", säger Tomelillaföraren Joel Eriksson, som tidigare också kört elbil i Formel-E.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-03 Kalle avslutade 20 års VM-torka, Victor K. körde hem SSRC, Robin A. vann Rally Småland, Levin balanserade i Örebro, totalseger för DM-vinnande Jocke K., Hässleholmsfamilj vann Bilorientering, 0,4 sek. avgjorde Finska mästerskapet och Liiten representerar Sverige i Marseille!
Trots att Finland är kanske lite av en stormakt i rally så är det faktiskt 20 år sedan man senaste hade en världsmästare från Suomi.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-02 Kalle R. yngste världsmästaren, "Kajto" knaprar in på Mikkelsen, Tom K. tog första totalsegern på asfalt, Brink tvåa i STCC, Ola N. fick tidstillägg men slutade tvåa och bröderna Madsen säkrade "DM-segern"!
För mycket tävlingar, för många fotojobb parat med alldeles för lite tid gör att Motorbloggen inte blir så som jag tänkte från början. Förstår att ni kanske blir besvikna men de svenska tävlingarna får jag skjuta fram till måndag, tyvärr.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-10-02 Motormullret borta – så låter nya elektriska STCC-bilarna: ”Annorlunda”
Radiosporten har varit på klassiska Mantorp i helgen och där fick vi bland annat se och höra de nya elektriska bilarna som tar över serien nästa år.
”Stora städer i Skandinavien hör av sig och är intresserade av att ha STCC-evenemang. Det är en helt annan grej nu”, säger vd Mikael Bern och konstaterar att racingserien är hetare än någonsin. Vd:n tror inte motormullret kommer att bli saknat: ”Nej jag tror det elektriska ljudet är framtiden”.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-02 Tuff men rolig helg för Felix Rosenqvist på hemmaplan
Racingföraren Felix Rosenqvist från Värnamo hade det tufft men roligt när han igår gästkörde i Porsche Carrera Cup på Mantorp. Diskad i race nummer ett och tillslut en niondeplats i race nummer två.
"Jag fick kämpa mycket mer än vad jag hade behövt", säger Felix Rosenqvist.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-02 Oliver Solberg nöjd efter femteplatsen på Nya Zeeland
I VM-rallyt på Nya Zeeland slutade värmlänningen Oliver Solberg på en femteplats. Han skriver på sina sociala medier att det inte varit en enkel helg men att han är nöjd med det andra topp fem-resultatet på raken. Vann gjorde finländaren Kalle Rovanperä.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-02 Solberg chockas efter jättehoppet: ”F*cking hell”
På den 15:e sträckan av Nya Zeelands VM-rally hoppade Oliver Solberg högt och långt, och när han landade åkte visiret ner över ögonen. Svensken skrek ut i chock efter den hårda landningen.
– Det var möjligtvis det högsta hoppet i mitt liv. Jag hade noterat det som platt, men det var förmodligen inte rätt väl, skriver han på Twitter efter tävlingen.

22-10-02 Rovanperä skrev rallyhistoria – yngste världsmästaren genom tiderna
Kalle Rovanperä hade chansen att skriva rallyhistoria i Nya Zeeland. 22-åringen från Jyväskylä i Finland tog den och blev historiens yngste världsmästare efter seger i Nya Zeelands VM-rally.
– Det är en stor lättnad efter en så bra säsong. Äntligen är vi här, säger Rovanperä till wrc.com.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-10-01 Stjärntätt på Mantorp – skidkungen Stenmark: ”Kungen är kungen”
Det var ett stjärntätt startfält på Mantorp när STCC-avslutningen varvades med Porsche Carrera Cup. Bland de startande fanns Indycar-stjärnorna Marcus Eriksson och Felix Rosenqvist, prins Carl Philip och slalomlegendaren Ingemar Stenmark.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-01 Andreas Bäckman, racingförare från Boden: Nöjd med totala tredjeplatsen
Andreas Bäckman från Boden kom trea totalt i STCC som hölls på Mantorp, Östergötland, i helgen. STCC är ett race där förarna kör så kallade standardvagnar. Bäckman, som tävlar tillsammans med Lestrup Racing Team, var på bra humör efter racen på lördag även om tävlingen hade börjat lite tungt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-01 Indycar-stjärnorna i fokus under stora publikfesten: ”Otroligt roligt”
Långa autografköer mötte Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson och hans konkurrent i Indycar Felix Rosenqvist när de gästspelade i Porsche Carrera Cup på Mantorp Park i Östergötland.
”Jag har inte tävlat i Sverige sen jag var 15-16 år gammal. Att få komma hem och tävla inför en sån här jättepublik var otroligt roligt”, säger Marcus Ericsson till Radiosporten.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-10-01 Nu är det klart: Robert Dahlgren har säkrat andra raka STCC-titeln
Med ett race kvar att köra hade Robert Dahlgren redan säkrat STCC-titeln för 2022. Det räckte med en fjärdeplats i det andra av tre race på Mantorp under helgen. Det här är Dahlgrens andra raka titel och den fjärde totalt sedan 2017.
”Det här är julafton för vuxna”, säger Robert Dahlgren och slår samtidigt fast att siktet är inställt på en tredje titel i rad för 42-åringen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-10-01 Se 03.00: Nya Zeelands VM-rally
Nya Zeelands VM-rally rullar vidare, mitt i natten svensk tid.
Du följer dramatiken i SVT1 och på SVT Play från 03.00.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-10-01 Robert Dahlgren säkrar andra raka STCC-titeln: ”Julafton för vuxna”
Med ett race kvar att köra har Robert Dahlgren redan säkrat STCC-titeln för 2022. Det räckte med en fjärdeplats i det andra av tre race på Mantorp i helgen. Det här är Dahlgrens andra raka titel och den fjärde totalt.
”Det här är julafton för vuxna”, säger Robert Dahlgren och slår samtidigt fast att siktet är inställt på en tredje titel i rad för 42-åringen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-10-01 Robert Dahlgren tog andra raka STCC-titeln
Robert Dahlgren, 42, är STCC-mästare för andra året i rad. Han säkrade totalsegern då ett race återstod på Mantorp Park.
– Jag mår helt fantastiskt, säger han till Radiosporten.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-10-01 Kalle Rovanperä nära VM-titeln
Kalle Rovanperä firade sin 22-årsdag på bästa sätt i Nya Zeeland. Finländaren övertog ledningen i VM-rallyt efter en dramatisk andra etapp. Den överlägsne tabellettan dominerade i regnet samtidigt som Ott Tänak – enda utmanaren om världsmästartiteln – ligger trea och är uppgiven.
» Läs hela artikeln i SVT

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan